Bouwadvies / bouwbegeleiding

Niet alle wijzigingen aan een woning zijn een meerwaarde voor het gebouw bij latere verkoop. Een weloverwogen mix van wat u zou willen en wat in de toekomst een meerwaarde heeft is natuurlijk de mooiste combinatie. Soms is de meerwaarde voor de woning belangrijker, en soms het woongenot van "nu wonen en nu leven"

Deze beslissing is natuurlijk helemaal aan uzelf.

Ik kan u hiermee ondersteunen door inzichtelijk te maken wat bouwkundig kan en wat mag volgens de regels, de wetgeving. Hoewel er door de overheid al een groot deel van de wenselijke aanbouw en verbouw "vergunningsvrij" is toegestaan blijft het altijd zaak om uw specifieke wensen te toetsen aan het geldende bestemmingsplan van uw woning. De gemeente kan bepaalde eisen / regels hebben opgesteld die voor uw woning gelden en die boven de vergunningsvrije regels gelden.

Wat ik voor u kan betekenen in de zin van Bouwadvies / bouwbegeleiding:

  • Onderzoek en navraag bij de plaatselijke gemeente binnen geldende bestemmingsplan inzake uw verbouwplannen.

  • Beperkte bouwkundige schetsen volgens uw eisen en wensen, zonder verdere uitgewerkte bouwkundige details.

  • Beperkte bouwkundige calculatie op basis van elementen voor een totaalprijs.

Nu we weten wat we willen, dat het binnen de regels valt en wat het ruwweg gaat kosten volgen de volgende stappen:

  • Indien voor uw wensen een vergunning nodig blijkt kan ik voor u de juiste partijen benaderen voor het maken van een prijsopgave voor hun onderdeel van de aanvraag vergunning bij uw gemeente.

  • U geeft hen opdracht tot het aanvragen van de vergunning op uw naam en zo komt de vergunning ook op uw naam te staan.

  • U benadert zelf een aannemer of zzp'er (of meerdere) en vraagt een offerte aan met behulp van de bouwkundige schetsen

  • Wij selecteren samen de juiste partijen, ik verzoek hen tot het maken van een offerte en beoordeel deze voor u en geef u mijn advies.

  • U neemt zelf vanaf dit punt de regie in handen.

  • Wij selecteren samen de juiste partijen, ik verzoek hen tot het maken van een offerte en beoordeel deze voor u en geef u mijn advies. 

  • U neemt een beslissing hierover en hierna zal ik de uitvoering verder begeleiden tot een tevreden oplevering van het geheel.

Bovenstaande werkzaamheden kan ik voor u uitvoeren op basis van gewerkte uren, een totaalprijs of geselecteerde onderdelen zoals bijvoorbeeld enkel de ruwbouw of tot aan 'wind en waterdicht' van het geheel.

Geïnteresseerd of vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met mij op.